ALKÜ UYGULAMA ANAOKULU'NDA DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI

• 08 Mart, 2022
ALKÜ UYGULAMA ANAOKULU'NDA DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI

İç İşleri Bakanlığı tarafından 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak belirlenmiştir. 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mustafa Enes SARIK ve Öğretim Görevlisi Anıl Çilem ÇELİK tarafından Anaokulumuzda “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirilmiştir.

Tatbikat öncesi öğrencilere afet anı esnası ve sonrasının vurgulandığı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Öğretim Görevlisi Anıl Çilem ÇELİK çocuklara afet ve acil durum çantasında bulunması gereken malzemeleri birer birer tanıtmışlardır. Sunum eşliğinde izlenen çizgi filmler ile çocukların afet anında yapması gerekenler öğretilmiş ve akabinde tatbikat yapılmıştır.

Tatbikata katılan çocuklar öğretmenleri öncülüğünde çök, kapan, tutun hareketiyle kendini korumaya almıştır. Öğretmen ve öğrenciler, sarsıntı geçtikten sonra başlarını koruyarak tahliye planına uygun, tek sıra halinde acil çıkış yönlendirme levhalarını takip ederek binayı terk etmişlerdir.

Bahçede bulunan güvenli toplanma alanında el ele tutuşan öğrenciler yüzleri birbirini görecek şekilde daire oluşturmuşlardır. Güvende oldukları hissi verilen öğrencilere dairenin ortasında bulunan öğretmenleri onlara yaralı olup olmadıklarını sormuştur. Yaralı olan bir öğrenciye ilk yardım uygulaması yapılmıştır.

Gerçeğini aratmayan tatbikat, öğrencilerin tahliyesinin ardından binanın kontrol edilmesiyle sona ermiştir.
Tatbikat sonrasında değerlendirmede bulunan Öğretim Görevlisi Mustafa Enes SARIK bu ve bunun gibi tatbikatları düzenli aralıklarla yaparak, çocuklarımızın gerçek afet öncesi anı ve sonrasında yapması gereken doğru davranışların öğrenilmesi ve uygulanması yönünde faydalı olacağını söylemiştir. Bu yaştaki çocuklardan başlanarak depreme hazır bir toplum bilincinin yerleşeceğine inandığını söyleyen SARIK tatbikatta görev alan herkese teşekkür ederek etkinlik sonlandırılmıştır.